Carregant Concerts
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

“Munay”

Cantautora en la seva plenitud

La malaguenya Vanesa Martín ha tornat als estudis per gravar “Munay”, continuació dels seus grans èxits  “Directo” (2015) i col·lecció de cançons noves des de “Crónica de un baile” (2014). El single “Complicidad” mostra a una cantautora en plenitud, amb un so renovat després de viure una temporada a Los Angeles, on ha gravat sota la supervisió del productor Eric Rosse (Maroon 5, Tori Amos, Pablo Alborán) i amb l’ajuda de prestigiosos músics d’estudi com el bateria Matt Chamberlain (Alanis Morissette, David Bowie), el baixista Mark Browne (Lenny Kravitz, Elton John) o el guitarrista Michael Carey (Robbin Williams, Michael Bublé).

“Munay” és una paraula d’origen  quítxua que significa, segons explica, l’amor del creador per la creació, l’amor a la natura, a un mateix i als altres.  Diu que és un sentiment que deu guiar cadascun dels moviments i l’ha escollit perquè la seva música flueix pel poder de l’amor. En un altre dels seus singles, la balada “Inmunes”, parla de deixar de costat les excuses i de fingir indiferència per tornar a l’origen d’un amor que, més enllà de l’orgull, potser tingui remei i es torni a convertir en un misteri.

L’ exultant “Santo y seña” està plena de records de  “cómo hacíamos caer la lluvia de los árboles después del sexo” i d’un amor incondicional que les estrofes repeteixen  “le consiento sus maneras y me gusta hasta la forma en que me miente”. L’amor convuls i entregat també impregna la romàntica “Te has perdido quién soy”, amb imatges poètiques que parlen de passions imperfectes i que porten a la protagonista a obrir-se camí entre  els esbarzers.  No és d’estranyar que la seva veu també soni a la banda sonora de “La novia”, la pel·lícula de Paula Ortiz inspirada por la tragedia “Bodas de sangre” de Lorca.