Manel

2 febrer 2014 – 20h
Auditori. Sala Pau Casals

Manel entrades barcelona 2014 al 15è Banc Sabadell Festival del Mil·lenni

La maduresa del millor pop català

Amb “Atletes, baixin de l’escenari”, el seu tercer disc, Manel ha superat definitivament el paper de novetat estel·lar del folk-pop català per convertir-se en una assentada proposta pop-rock que ha enfortit el seu so. Ara, en directe, Guillem Gispert prescindeix de l’ukelele i s’atreveix amb una guitarra elèctrica per donar la rèplica a la guitarra solista de Roger Padilla. És un canvi significatiu que, no obstant, no fa perdre ni una gota de personalitat a les seves meticuloses cançons.

És una transmutació a la manera del seu admirat Bob Dylan; sense abandonar la seva delicada poètica ara són una banda de rock que no té problema en reivindicar Yoko Ono a ritme d’uns teclats que recorden el synth-pop dels vuitanta. Són arranjaments diferents per a cançons que segueixen sent grans per les seves melodies i per la seva capacitat de fer de pont entre el folk-rock català clàssic i l’actual escena alternativa.

Són com uns bruixots del pop, capaços de trencar la barrera lingüística i tenir fans que, encara que no entenguin les lletres, valoren la seva sofisticada personalitat musical; una rica paleta que s’apropa al country en “Ja era fort”; desplega la seva rica vena narrativa en “Mort d’un heroi romàntic” i imagina un altre dels seus grans personatges femenins en una exultant “Teresa Rampell” que no desentonaria al “Dioptria” de Pau Riba.

www.manelweb.com

Entrades Manel Barcelona 2014 15 Festival Mil·lenni


© CONCERT STUDIO / Berlín, 67 5º A 08029 Barcelona